tirsdag, januar 08, 2008

Ansgar og sesjon

Søndag kveld var det tid for å reise ned te Ansgar. Starta med å ta bussen fra Grimstad. Ute ved Håneskrysset henta Linda meg, litt seinere enn planlagt. Men allikevel null problem! :D
På Ansgar var det fullt liv og røre. Det hele starte med et høyt hyl/rop/utbrudd fra Hege U sin side. Linda og jeg hadde holdt dette hemmelig, og det var egentlig bra, for dette øyeblikket tror jeg vi vil huske lenge. Ellen Chatrine fylte 20 år denne daen, så en overaskelses brusdag for ho var tingen denne daen! Mange mennesker i en trang leilighet, hvor man bare kunne bevege seg to mm av gangen. Allikevel vanvittig gøy :D
Linda og jeg var supersultne når det nærma seg tid for å sove. Så det jeg blei tilbudt var: Bringebærsyltetøy, Hapå, Smør, Skinkeost og Brød.
Neida jeg valgte helt sjølv hva vi sku spise utifra et stort utvalg, men det var dette vi endte opp med!

Så sto vi opp etter noen timer søvn, tror ikke jeg ska nevne så mye om hvor mange timer! Det første jeg klarer er å glømme tida. Så litt seinere enn planlagt kommer jeg meg fra Linda. Det endre med at jeg egentlig hadde rekt den bussen jeg sku ta hvis den ikke hadde kjørt noen minutter før tida. For hvis jeg husker helt riktig så var jeg der akkurat når jeg sku. Den neste bussen var forsinka sånn tjue minutt. Så dette begynte å se lovende ut ved at jeg sku da være på sesjon om 40 minutter.
Jeg kom meg endelig det hovedveien! Men her var den andre bussen forsinka, så tre på ni kommer jeg meg fra Håneskrysset. Var på Kjevik ca ti over ni, og kjente jeg bare gleda meg til sure blikk fra disse ekstremt punktlige millitærfolka.

Neste problemmet mitt var at jeg hadde ikke peiling på å jeg sku henne! Hvor ligger sesjonsbygget? Jeg hadde ingen aning. Dette lovte godt! Jeg løp mot en plass jeg så det sto: "Forsvaret - Utdanning i 40 år" (Eller noe i den duren:P) Så jeg tenkte noe borte i her er det. Mens jeg løp bort og kjente at pusten bare blei tungere og tungere, så jeg noen personer i disse klærne vi forbinner med forsvaret. På en eller annen måte klarte jeg å få fram ordene "Hvor ligger sesjonsbygget?" Jodda det var fortsatt et lite stykket te det. Så jeg løp videre, og der rett foran meg sto det!

Jeg begynte å bli litt redd igjen, med tanke på disse blikka. Det første som møter meg er et tomt lokale, hvor det står "Registrering". Jippi jeg gikk glipp av registreringa dere! Inni i et rom rett ved siden av hører jeg noen prate, stille å forsiktig banker jeg på. Lister meg stille og forsiktig inn, mumler ett ellerannet med buss, og setter meg fort ned, i rommet er det en jente te! Heldigvis kom det ingen sure blikk.

Det hele starta med ca en times informasjon om hva man kan velge og informasjon som vi trengte for å se om vi ville være med i forsvaret. Jeg og fire andre mennesker var i gruppe to, så vi tok IQ-testen først. En mattedel, en figurdel og en synonymdel. Her scorte jeg ganske greit, unødvendig og nevne det med tanke på at kjærsten te søstra mi scorte så utrolig bra på denne testen!
På de "fysiske-testene", hvor vi sjekka hørsel, syn, om beina var like lange osv. Det å sjekke hørselen var så fantastiskt gøy! Hadde lyst te å trykke på den knappen hele tida!
På de fysiske-testene scorte jeg full pott på alle! Så når jeg gikk inn te han siste mannen, etter og å vært igjennom fire andre så sa han at med tanke på resultatet mitt denne dagen, kunne jeg nesten bare velge å vrake!

Så hva tror du? Burde jeg inn i millitæret? Kjenner jeg egentlig er litt gira :D

10 kommentarer:

Anonym sa...

Hmm..Noen glemte å nevne noe som skjedde?;)

Marianne sa...

Hei Silje! Godt nytt år, litt på etteskudd:) Gøy å lese på bloggen din. Jeg er veldig enig med slektningene dine i Moss om at det hadde vært dumt om du la ned bloggvirksomheten! Så kult at du har vært på sesjon. Var det noe du valgte sjøl, eller ble du innkalt? Du kommer til å bli skikkelig tøff i sånn uniform...men det er du jo i grunn fra før av også, hehe:) Lykke til med valget og med livet ellers. Stor klem fra Marianne -(Û)-

Silje sa...

Marit er det nå ejg ska si hæ? :P

Hei Marianne! Så koselig å høre fra deg igjen :D Valgte sjølv å reise på sesjon, og syns det var kjempe gøy! Vurderer egentlig veldig sterkt å ta saniteten i forsvaret.

Unknown sa...

Hei Silje! Deg er d lenge sida æ har snakka m! Hb du he d bra :D

SÅ kult m sesjon å greier! Syns æ du ska prøve! :) hehe, syns d va litt morsomt å sånn du stressa på å finne fram, men alt ordna sæ jo! :D
Lykke te m valge!

Klem Karoline

Silje sa...

Hei Karoline!

Går alt bra? Å så gøy å høre fra deg :D
Jeg storkoser meg på Borgen! Hehe, stressa voldomsomt rundt på sesjon ja.. Snakka med onkelen min i går og han er hvaffal veldig gira på at jeg ska inn! Men har enda god tid på å bestemme meg.

Tagholdt sa...

Du må uten tvil bare kjøre på Silje! :) Men IQ-testen er jo den viktigste, så kanskje du skal vurdere å konsentrere deg litt mer om skolen fremover? :P

Silje sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Silje sa...

ØI!!!

Neida hehe :P Føler virkelig at min innsats på skolen henger i en tynn tråd dette året. Hadde du sett eldre hisotiren karakteren min hadde dine mistanker om ett slappt skoleår virkelig stemt!

Jeg fikk jo heldigvis den beskjeden fra han ene sesjon mannen at jeg bare kunne velge å vraket pga mitt resultat. Så jeg frykter ingenting :P

Hehe! Koslig å være på besøk hos deg Simon

Unknown sa...

Alt går bare bra m meg vettu :) Hb du finner ut av d rette for deg :)
Du må sjekke ut bloggen min! Så stolt.. fikk den får en mnd siden eller noe.. hehe.. Blitt litt hekta..

<3

Silje sa...

Jeg er jo så flink psykopat da Simon, så det er jo like greit:P

Karoline: du er lagt til:D