søndag, april 06, 2008

Peru

Sånn en oppdatering på ha som har skjedd den siste tida.

For de som ikke har fått det med seg så reiste jeg til Peru 18 dager. En annerledes og artig opplevelse. Vi startet turen med å stå opp kl. 0200 på Borgen, for å ta fly fra Kjevik en eller annen gang, hehe. På dette flyet var fly maten ganske så ikke bra. Rundstykker med appelsinmermelade og en ost som har ligge ute i sola hvaffal 2 dager og størkna. Blæh, så vi hadde lave forventninger til neste fly, og Johanne sa hele tida "Jeg takler ikke den flymaten, blir kvalm bare jeg ser den boksen foran tryne".
Heldigvis på det 12 timers lange flyet fra Amsterdam til Lima var maten spisans. I Lima følte vi at pustesystemet stoppa opp, pga varme og fuktighet.

Høyde punkter på turen var:

- Bade, i ett hav hvor det virka som bikinen falt av etter hvert tredje sekund, i varme kilder ogi jungelen.

- Se på over 1000 år gamle mumier og se på fossiler av for eks. hval og haimunn

- All den gode maten, en halv fritystekt fisk, fylte chilier, struts, jungelmaten var en klasse for seg --> Kylling i papayasaus, ertesuppe, gulerotsuppe og mat som holdt seg varmt inni blader, og så klart smakte jeg på både allpakka og struts.

- Se pingviner, sjøløver, Nascastripene (fløy i småfly over), hvordan de lagde keramik på gamlemåten.

- I jungelen fikk vi sett, alligatorer (bada ikke langt unna en svær en), otere, skilpadder, flaggermus, taranteller, slange, papegøyer som spiste leire og noen store, "det levende treet" og mange andre trær, urter og blomster!

- Å oppdage at det å holde en slange rundt halsen, ikke var så slimete som en fort kan tenke seg.

- Se Macchu Pichu, utnytta denne dagen til det fulle for viste at pappa satt sjalu hjemme i stua i Kragerø.

- Se Gondorer (Verdens tyngst flyvende fugl, 15 kg og 3 meter vingespenne)

- Å prute på marked! Det var utrolig gøy.

- Å sitti i bussen å høre Audun og Marit fortelle om misjonærlivet. Vi så misjonskontoret, misjonærhjem, den norske skolen, kjerka (hvor vi sang bursdagsang for Johanne, og hadde piñata og frukt på kvelden!)

- Delekeld, spørsmåls runder og nattverdskvelden.

- Å farvehåret og komme seg fram med min jallaspansk!

Denne turen var bare utrolig spennende! Sier bare reis til Peru hvis du får sjansen, og ta meg gjerne med, kan jo både språket og sikkert mye annet om landet nå. :)

5 kommentarer:

Marianne sa...

Hei min "syster"! Gøy å lese updates fra sydligere trakter. Kjenner det kribler når jeg hører noe om Sør-Amerika;) Vi skulle slått en av spansk prat veit du, det hadde vært artig!

Silje sa...

Hei Marianne! Japp jeg er klar for en spansk prat :) Blitt utrolig flink vettu! Klar for å se deg litt mer på nært hold snart, gira? Blir mye bare bilder, ikke like artig. Hehe.
Klemmert

Las Chicas sa...

jeg vil være med deg til peru!!

Silje sa...

jeg gleder meg :)

Unknown sa...

Å så sykt gøy m tur te Peru! D æ rart å sei d.. men æ savne spansken faktisk... =)
Har å lyst å reise der!!!

:D